20 Μαρτίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008 συνάντηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Τρικάλων με τις διοικήσεις των περιφερειακών εμπορικών συλλόγων -Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδώνας.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Τρικάλων κος Γιαγιάκος Βασίλειος καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης άκουσαν τις απόψεις των διοικήσεων των συλλόγων για μια σειρά από θέματα που απασχολούν το εμπόριο σήμερα. Τον Εμπορικό Σύλλογο Πύλης εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κος Βοϊτσίδης Κων/νος και ο αναπληρωτής πρόεδρος κος Τσόλας Γεώργιος. Ο πρόεδρος του συλλόγου εξέθεσε τις απόψεις των εμπόρων της Πύλης για το θέμα της λαϊκής και το καθεστώς αδειοδότησης των μικροπωλητών, το πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα και την πνευματική ιδιοκτησία και τη χρηματοδότηση δράσεων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων(όπως το 2007). Ακόμη ζητήθηκε από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων να βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της Πύλης με την ανάληψη πρωτοβουλίας για κατασκευή καλαίσθητου infokiosk και ίδιας αισθητικής ξύλινων περιπτέρων για τη δημιουργία μιας mini αγοράς στο χώρο έναντι του δασαρχείου Πύλης.

13 Μαρτίου 2008

ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Από τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης απεστάλει στη διεύθυνση Τουρισμού & Εμπορίου της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Τρικάλων επιστολή με τις προτάσεις της διοίκησης για το καθεστώς των λαϊκών αγορών.
Με αυτή ζητούνται να ληφθούν μια σειρά από μέτρα που θα περιορίσουν τα παράνομο εμπόριο με ότι προβλήματα αυτό προκαλεί στο στεγασμένο εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατ' επέκταση στην εθνική οικονομία. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης κος Βοϊτσίδης Κων/νος ανέφερε πως οι έμποροι λένε ναι στη λαϊκή αγορά, αλλά τηρουμένων των νόμων και των συνεχών, συστηματικών και ενδελεχών ελέγχων.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008 πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με τη διοίκηση του πολιτιστικού συλλόγου Πύλης με θέμα την τουριστική προβολή της Πύλης αλλά και των λοιπών δημοτικών διαμερισμάτων.

Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή - πρόσκληση προς τις εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας που έχουν στην ύλη τους σελίδα τουριστικού ή ταξιδιωτικού ρεπορτάζ. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης θα μεριμνήσει για τη διαμονή, τη διατροφή και τη μεταφορά των δημοσιογράφων στα αξιοθέατα του δήμου μας, ενώ η διοίκηση του Πολιτιστικού συλλόγου Πύλης θα αναλάβει τη ξενάγηση και την πρόσβαση στους επισκέψιμους χώρους.

Το πρόγραμμα προβολής θα περιλαμβάνει επισκέψεις στην Ι.Μ. Δουσίκου, την Ι.Μ. Γκούρας, τον Ι.Ν. της Πόρτα Παναγιάς, τη τοξωτή γέφυρα Αγίου Βησσαρίωνα στην Πύλη, το πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαριάς, παραδοσιακούς νερόμυλους- μνημεία φυσικής ιστορίας-, παραδοσιακά αρχιτεκονικά κτίρια & βιοτεχνικούς χώρους, κελάρια παλαίωσης κρασιού, και διαδρομές μοναδικής ομορφιάς δίπλα στον Πορταϊκό ποταμό.

Το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για τη δράση αυτή είναι να πραγματοποιηθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Μαϊου.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης τόνισε πως η πυξίδα ανάπτυξης των εμπόρων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής έχει μόνιμη στόχευση στο τουριστικό προϊόν, μια βιομηχανία που με τη σωστή χρήση θα εκτοξεύσει τη τοπική ανάπτυξη και παράλληλα την οικονομία της Πύλης.