16 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΑΛ ΠΥΛΗΣ

Η θέση του εμπορικού συλλόγου Πύλης για την απόφαση (;) της περιφερειακής διεύθυνσης παιδείας για το ΕΠΑΛ Πύλης.

Η περιφερειακή διεύθυνση παιδείας πήρε μια πολύ άδικη και χωρίς ισχυρά επιχειρήματα απόφαση. Κλείνει τα τρία από τα τέσσερα τμήματα του ΕΠΑΛ Πύλης λόγω της συμμετοχής σ’ αυτά μικρού αριθμού μαθητών.

Από στοιχεία που συλλέξαμε και από άλλα ΕΠΑΛ της Θεσσαλίας, σε αρκετά από αυτά η κατάσταση είναι ίδια. Δηλαδή μικρή συμμετοχή μαθητών.

Εντύπωση μας προκαλεί η επιλογή ΜΟΝΟ της Πύλης για το κλείσιμο των τμημάτων του τοπικού ΕΠΑΛ.

Η εξοικονόμηση πόρων δε γίνεται με την επιλεκτική εφαρμογή των αποφάσεων, άλλα με την καθολική επιβολή τους. Ειδάλλως αφήνουν την αίσθηση της αδικίας και της εφαρμογής δυο μέτρων και δυο σταθμών.

Η ταλαιπωρία, τα έξοδα αλλά και η αναστάτωση που θα προκληθούν στα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους, με τη σχολική περίοδο να έχει διανύσει ένα μεγάλο μέρος είναι πρωτοφανής και σα σκέψη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επικρατήσουν ωριμότερες και πιο ορθολογικές σκέψεις στο συγκεκριμένο θέμα που έχει αναστατώσει τη τοπική κοινωνία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους φορείς, την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους πολίτες του δήμου Πύλης, για την ανατροπή της άδικης αυτής απόφασης.

Το δ.σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: