05 Μαρτίου 2012

Αποτίμηση χειμερινών εκπτώσεων 2012.



Στις 28 Φεβρουαρίου 2012 ολοκληρώθηκαν οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις.
Λόγω της βαθιάς ύφεσης που ζούμε σαν χώρα εδώ και δυο χρόνια, οι προσδοκίες των εμπόρων της Πύλης κινήθηκαν σ’ αυτό το περιβάλλον.  Ελπίζαμε στην βελτίωση της επισκεψιμότητας  του καταναλωτικού κοινού και στην πραγματοποίηση αγορών – μικρών φυσικά – λόγω της μικρής αγοραστικής δύναμης των συμπολιτών μας. Την πρώτη εβδομάδα υπήρξε μια μικρή βελτίωση της εμπορικής κίνησης που έδινε ελπίδα για ανάλογη συνέχεια. Όμως η φορολογική επιδρομή που επιβλήθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2011 (έκτακτη εισφορά, τέλος επιτηδεύματος, αναδρομική παρακράτηση φόρων, χαράτσι ΔΕΗ, ενιαίο μισθολόγιο) από τη μια και η ιδιαίτερα υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από την άλλη, διέψευσαν την προσδοκία. Τα όποια χρήματα στις τσέπες των καταναλωτών πήγαιναν στα πολύ απαραίτητα. Επιπροσθέτως ο βαρύς χειμώνας έφερε και «βαρυχειμωνιά» στην κατανάλωση.  Πρωτοφανής ήταν ακόμη η επέλαση του χιονιά – τουλάχιστον είκοσι μέρες συνεχούς και έντονης χιονόπτωσης – δημιουργώντας έτσι προβλήματα προσβασιμότητας από και προς την Πύλη.
Η πτώση αγγίζει το 20% σε σχέση με το 2011, ποσοστό ούτε μεγάλο σε σχέση με άλλες περιοχές, αλλά και ούτε μη υπολογίσιμο για την περιοχή μας.
Ελπίζουμε με τον ερχομό της άνοιξης και την ελάφρυνση των καταναλωτών από πάγια χειμερινά έξοδα να αυξηθεί η εμπορική κίνηση της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: