05 Μαρτίου 2012

Το κοινωνικό πρόσωπο του εμπορικού συλλόγου Πύλης


Η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου Πύλης πήρε εδώ και δυο εβδομάδες μια πρωτοβουλία. Να συγκεντρώνει τρόφιμα από τα καταστήματα της Πύλης και σε συνεργασία με τον ιερέα, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ομάδα εθελοντών, να τα προωθεί σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Για το σκοπό αυτό έστειλε επιστολή – κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους μέσω των λογαριασμών της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Πύλης (Δ.Ε.Υ.Α.Π.) και τους καλούσε, όσοι από αυτούς επιθυμούν, να αφήνουν τρόφιμα στο «κοινωνικό καλάθι του εμπορικού συλλόγου Πύλης» που υπάρχει σε όλα τα καταστήματα τροφίμων της Πύλης.
Η ανταπόκριση των δημοτών της Πύλης ήταν καταλυτική.
Άφησε την διοίκηση του εμπορικού συλλόγου έκπληκτη με τη μαζική ανταπόκριση.
 Ήδη τα τρόφιμα μοιράστηκαν στις οικογένειες που έχουν ανάγκη δίνοντας έτσι λύση, έστω και μικρή, στο πρόβλημα επιβίωσής τους. 
Η συλλογή και το μοίρασμα των τροφίμων θα γίνεται κάθε εβδομάδα.
Ξεκινήσαμε από την Πύλη πιλοτικά και συνεχίζουμε.
Σκέψη των μελών της διοίκησης του εμπορικού συλλόγου Πύλης, είναι να επεκταθεί το μέτρο σταδιακά σε όλο το δήμο, τοποθετώντας τα «κοινωνικά καλάθια» σε όλα τα καταστήματα τροφίμων. Για να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη.
Επειδή ο δήμος Πύλης πληθυσμιακά είναι μικρός και δεν μπορεί να λειτουργήσει κοινωνικό παντοπωλείο, γι’ αυτό και προτιμήσαμε τη λύση του «κοινωνικού καλαθιού».
Λειτουργούμε έτσι άμεσα, ευέλικτα και αποτελεσματικά.
Ευχαριστούμε όλους τους καταναλωτές που άφησαν προϊόντα στα καταστήματα τροφίμων, τον ιερέα, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τους εθελοντές της Πύλης που φρόντισαν να φτάσουν τα τρόφιμα στον προορισμό τους.
Η προσπάθεια γίνεται με πλήρη διαφάνεια και διακριτικότητα και συνεχίζεται.
Η κρίση που όλοι βιώνουμε ήρθε για να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα δοκιμαστεί η ανθρωπιά όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: