24 Οκτωβρίου 2011

“Παγωμάρα” στον εμπορικό κόσμο της Πύλης


Δύσκολοι οι καιροί που διανύουμε και για τον εμπορικό κόσμο της Πύλης καθώς οι επιχειρηματίες της περιοχής βλέπουν ολοένα την κατάσταση να επιδεινώνεται χωρίς να μπορεί κανείς να κάνει ασφαλής προβλέψεις για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Και στην Πύλη η εικόνα της αγοράς διαμορφώνεται όπως και στην υπόλοιπη χώρα, "εδώ απλώς είναι μερικώς ελεγχόμενη η κατάσταση και αυτό οφείλεται στο γεγονός των ελεγχόμενων εξόδων" εξηγεί από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης Κωνσταντίνος Βοϊτσίδης μιλώντας στον "Π.Λ." για να συμπληρώσει ότι "υπάρχει μια παγωμάρα στο καταναλωτικό κοινό και αυτή μεταφέρεται και στον εμπορικό κόσμο" όπως είπε.
Πολλοί... οι λόγοι
Εξηγώντας τους λόγους που έχουν οδηγήσει στην κατάσταση αυτή τονίζει ότι αφενός μεν η έκτακτη εισφορά που κλήθηκαν να πληρώσουν όλοι, αφετέρου δε το ειδικό τέλος ακινήτων που ήδη έχει αρχίσει να καταφθάνει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, συντελούν ώστε η αγορά της Πύλης να στερείται ενός σημαντικού κομματιού εσόδων το οποίο σε διαφορετική περίπτωση θα πήγαινε στα ταμεία των καταστημάτων δίνοντας έτσι οικονομική "ανάσα" στους επαγγελματίες.
Επιπλέον "υπάρχει και η γενική ανασφάλεια που έχει προκαλέσει το πολυνομοσχέδιο και ρίζωσε στους πολίτες που δεν γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει" αναφέρει επί λέξη ο κ. Βοϊτσίδης.
Χαμηλές τιμές
Πάντως από πλευράς των καταστηματαρχών της περιοχής γίνεται κάθε προσπάθεια προσέλκυσης του καταναλωτικού κοινού με την παροχή καθόλη τη διάρκεια του έτους χαμηλών τιμών – πόσω δε μάλλον στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία – χωρίς ωστόσο "εκπτώσεις" στην ποιότητα των προσφερομένων προϊόντων η οποία παραμένει σε υψηλότατα επίπεδα. "Έχουμε συμπτύξει τα ποσοστά κέρδους μας στο ελάχιστο δυνατό σημείο" δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, ενώ ερωτηθείς σχετικά για τις ενέργειες του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων επεσήμανε ότι θα διοργανώνουν ορισμένες μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που ως απώτερο στόχο θα έχουν την τόνωση της τοπικής αγοράς.
"Να μπει σε λειτουργία η κυνηγετική περιοχή"
Ο κ. Βοϊτσίδης αναφέρθηκε σε ένα ακόμη θέμα αυτό της δημιουργίας ελεγχόμενης κυνηγετικής περιοχής στην Πύλη, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να προσφέρει αρκετά στην τοπική αγορά, έτσι στο πλαίσιο αυτό θα γίνει μια συνάντηση τις ερχόμενες ημέρες με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης ώστε να δοθούν οι κατευθύνσεις των ενεργειών που πρέπει να γίνουν ώστε την επόμενη τουλάχιστον χρονιά να τεθεί σε λειτουργία η κυνηγετική περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: